Homepage Blogs 5 redenen waarom werken in de financiële sector een slimme zet is

5 redenen waarom werken in de financiële sector een slimme zet is

Calco
|
2 minuten
Denk je bij de financiële sector aan mannen in zwarte pakken? Een kantoor in grijze tinten? Komt het woord saai wellicht zelfs bij je op? Niks is minder waar! De financiële sector is juist enerverend, dynamisch, uitdagend en volop aan het digitaliseren. Dit maakt het vakgebied razend interessant om in te werken. Ook zonder ervaring of relevante studie achtergrond is een mooie carrière in het vakgebied mogelijk.

Twijfel je nog? Hieronder vind je 5 redenen waarom juist in de financiële sector duiken helemaal van nu is.

Toekomstbestendig.


Allereerst, werken in de financiële sector is toekomstbestendig. Het bied je nu en in de toekomst een hele hoge baanzekerheid. De digitalisering binnen Finance zorgt ervoor dat je deel uitmaakt van een ontwikkeling die zijn weerga niet kent. Finance integreert steeds meer met IT en het nieuwe werkveld bevindt zich vaak op het snijvlak van beide vakgebieden.


Carrièremogelijkheden.


Je krijgt de kans om carrière te gaan maken bij de grootste financiële bedrijven van Nederland, zoals bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Rabobank, Achmea en PGGM. Als Finance trainee van Calco kom je niet alleen bij deze bedrijven binnen, we begeleiden je ook bij de stappen die je er gaat maken. Samen stellen we een persoonlijk ontwikkelplan op waarin de doelen die jij wilt behalen en de ondersteuning die je hierbij nodig hebt helder staan omschreven. Extra cursussen nodig? Geen probleem. Samen stemmen we af waar jij in je werk behoefte aan hebt.


Impact hebben.


Als je in de financiële sector komt te werken, kan je invloed uitoefenen op strategische beslissingen die er binnen een bedrijf worden gemaakt. Jouw analyses en adviezen zijn van dusdanig belang dat je daadwerkelijk impact hebt op interne en externe ontwikkelingen en de koers van de organisatie. Omdat je als Calco trainee enorm snel stappen maakt, maak je vanaf dag 1 al het verschil op je nieuwe afdeling.


Ontwikkeling.


De branche ontwikkelt zich continue en daarmee ontwikkel jij je ook. Daardoor blijft de financiële sector uitdagend en zal jij ondertussen blijven leren. Calco biedt jou hierbij extra cursusmogelijkheden aan die jouw cv alleen maar doen groeien.


Doorgroeimogelijkheden.


Meer dan 90% van de trainees komt na het afronden van het traineeship in dienst bij de opdrachtgever en krijgt de kans om door te groeien binnen het bedrijf en mooie salarisstappen te maken.

Deze redenen bewijzen maar weer dat de financiële sector helemaal niet zo stoffig is als jij misschien in gedachten had. Omdat de financiële sector zich zo enorm ontwikkelt, heeft juist een baan binnen dit vakgebied jou ontzettend veel te bieden.

Heb jij altijd al aanleg gehad voor financiële zaken en heb je een groot analytisch vermogen? Wil werken in de wereld van Finance? Je kunt direct solliciteren op onze vacature van het Finance & Control traineeship. We leiden je eerst twee maanden op in ons interne opleidingscentrum en daarna ga je aan de slag bij een groot bedrijf in Nederland.

Heb je na het lezen van deze blog nog prangende vragen? Dan kun je ook eerst contact opnemen met Dorris Schlepers.

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!