Homepage Blogs Calco zoekt dit jaar nog 500 trainees

Calco zoekt dit jaar nog 500 trainees

Calco
|
3 minuten
De arbeidsmarkt is door corona verkrampt, merkt IT en Finance talentontdekker Calco. Starters en professionals die eigenlijk toe zijn aan het maken van een stap in hun loopbaan, blijven zitten waar ze zitten of schikken zich in een tijdelijke baan om het na de corona-crisis weer opnieuw te bekijken. Nergens voor nodig vindt het in Amsterdam gevestigde bedrijf. Omdat IT en Finance bij uitstek sectoren zijn waar altijd vraag is naar goede professionals, merken zij dat er bij grote Nederlandse bedrijven al flink geanticipeerd wordt op een wereld na corona.

Een schril contrast met het gedrag van werkzoekenden die massaal uitzendwerk doen en hiermee niet alleen weinig verdienen maar ook stagneren in hun carrière. Kelly Grooteman, CEO van Calco: “De vraag naar Calco professionals is enorm. Zo groot dat wij dit jaar verwachten nog 500 trainees te kunnen opleiden en begeleiden naar een carrière in de IT of Finance.” Daarom biedt het bedrijf iedereen in Nederland de mogelijkheid om als recruiter voor Calco aan de slag te gaan.

Het bedrijf is al 17 jaar de grootste IT- en Finance talentontdekker van Nederland. Omdat goede professionals schaars zijn, leidt het bedrijf afgestudeerde starters met een hbo- of wo-opleiding, maar niet per se een achtergrond in de IT of Finance, via een speciaal traineeship op tot IT- of Finance professionals. Grooteman: “Deze kandidaten hebben in het verleden een studie gekozen, waarin zij zich toch niet helemaal konden vinden of waarin zij bepaalde onderwerpen misten. Doordat zij tijdens studie of werk in aanraking zijn gekomen met aspecten van IT of Finance, willen zij na het behalen van hun diploma toch hun weg naar een andere carrière vinden. Wij helpen hen bij het bereiken van hun carrièredoelen.” Bij de selectie van professionals staat diversiteit hoog in het vaandel. Het bedrijf is er trots op dat bijna 50% van de IT’ers die zij opleiden vrouw is. Een ongekend hoog percentage in dit werkveld. Calco verzorgt de interne opleiding en de begeleiding en verdere ontwikkeling tijdens de daaropvolgende opdracht bij één van de opdrachtgevers van Calco. Hier kunnen zij hun kennis, ervaring en vaardigheden in de praktijk verder uitbouwen. Door hun gemêleerde achtergrond en bredere perspectief, worden de Calco professionals als een frisse wind op elke afdeling ervaren. Zij maken met hun mindset en talenten echt het verschil. Na het traineeship wacht hen dan ook steevast een glansrijke carrière.

Grooteman vervolgt: “Je merkt dat kandidaten het in deze roerige tijden lastiger vinden om een sprong te wagen. Enorm jammer, want de kandidaten die wij momenteel intern opleiden, kunnen meteen na het afronden van hun eerste twee maanden aan de slag bij een opdrachtgever. Er is geen sprake van lange wachttijden. Zij krijgen bovendien vanaf dag 1 betaald én ontvangen een vast contract. 30% van de trainees die bij ons start, komt via het eigen netwerk van trainees en medewerkers. Dit aandeel willen we nog veel groter maken door heel Nederland de kans te bieden om € 500,- te verdienen per aangedragen kandidaat die succesvol door ons selectietraject heen komt en ingezet wordt bij een opdrachtgever.”

Voor hen die een geschikte kandidaat voor Calco vinden, ligt er € 500,- in het verschiet: € 250,- bij de start en € 250,- bij gebleken geschiktheid tijdens de eerste maanden van het traject. Elke maand starten er twee nieuwe groepen trainees met de opleiding. Voldoende mogelijkheden dus om een carrièreswitch te maken. Tegen een ieder die zichzelf of een ander herkent in het geschetste profiel, wil Grooteman één ding zeggen: “Wil jij de komende 2 maanden je vakantie bij elkaar verdienen door te gaan werven voor Calco, stuur ons je gegevens via deze pagina en laat de aangedragen kandidaten solliciteren binnen 24 uur en laat deze persoon dan jouw naam noemen. Meer dan één kandidaat aandragen mag ook. Bij een of meer succesvolle matches heb jij je vakantie zo verdiend!”

Geïnteresseerden kunnen zich hier melden.

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!