Homepage Blogs Calco gaat diverse overheidsdiensten helpen aan IT-professionals

Calco gaat diverse overheidsdiensten helpen aan IT-professionals

Calco
|
3 minuten
Calco, al 17 jaar de grootste IT-talentontdekker van Nederland, gaat zich de komende jaren inzetten voor de werving, opleiding en begeleiding van een deel van 400 IT-professionals voor een viertal belangrijke overheidsdiensten (de deelnemers). Op 22 April tekende Calco een raamovereenkomst met deze deelnemers, na het winnen van de Europese tender die voor dit doel was uitgeschreven. Naast Calco zullen 3 andere partijen professionals aan de deelnemers mogen leveren.

Hiermee helpt het in Amsterdam gevestigde bedrijf de deelnemers met het duurzaam versterken van hun IT-afdelingen. De deelnemers waar de IT-professionals ingezet zullen gaan worden zijn de Belastingdienst, het ministerie van OCW*, DICTU en CJIB.

Calco leidt de professionals, die vaak een afgeronde mbo, hbo- of wo-opleiding hebben, maar niet per se een achtergrond in de IT, via een speciaal traineeship op tot IT-professionals. Kelly Grooteman, CEO van Calco: “Deze professionals hebben zonder een dergelijk traineeship een kleine kans om goed terecht te komen in de IT. Wij helpen hen bij het bereiken van hun carrièredoelen.” Bij de selectie van professionals staat diversiteit hoog in ons vaandel. Calco is er trots op dat bijna 50% van de IT’ers die zij opleiden vrouw is. Een ongekend hoog percentage in dit werkveld. Calco verzorgt de opleiding en daarnaast starten de (aankomende) IT-professionals aan een opdracht bij een van genoemde deelnemers waar zij hun kennis, ervaring en vaardigheden, in beginsel een jaar lang, in de praktijk verder uitbouwen. Hierna is het de bedoeling dat zij in dienst treden bij een van de deelnemers. Hiermee wordt op termijn de behoefte van de deelnemers aan externe inhuur verkleind.

Grooteman vervolgt: “Wij helpen de deelnemers niet alleen met het duurzaam versterken van hun IT workforce en het terugdringen van externe inhuur, wij bieden bovendien de talenten uit de doelgroepen de kans het roer om te gooien en de IT in te gaan. De talenten waar wij mee samenwerken blijven vaak nog lang na het afronden van hun traineeship bij de opdrachtgever werken, waardoor kennis binnenboord blijft.”. Het bieden van deze mogelijkheid doet Calco al jaren via verschillende traineeships. Met een huidig aanbod in diverse IT traineeships en een Finance & Control traineeship, zetten zij jaarlijks honderden professionals (van junior tot senior) in bij de top 200 bedrijven en publieke organisaties van Nederland.

Grooteman: “Deze overheidsdiensten/deelnemers zijn voor ons nieuwe opdrachtgevers. Recent hebben wij meegedaan aan een tender omdat we ervan overtuigd zijn dat wij de overheid kunnen helpen met een verduurzaming van hun IT-talenten.”

Met de lancering van het ‘IT Traineeship Overheid’, focust Calco zich op de werving van (startende) IT-professionals die zich specifiek willen ontwikkelen als IT’er in de publieke sector en daar het verschil willen gaan maken.

“Wij zijn er trots op dat de deelnemers vertrouwen hebben in Calco als samenwerkingspartner. Wij krijgen jaarlijks veel sollicitanten die aangeven een bijdrage te willen leveren aan een betere wereld. De overheid is daarmee een mooie toevoeging aan de mogelijkheden die wij hen hierin kunnen bieden. Wij vinden het dan ook heel mooi dat zij de gelegenheid krijgen hun talenten in te zetten bij de overheid. Wij kijken erg uit naar deze samenwerking.”, aldus Grooteman.


Over Calco


Calco is een zakelijke IT en Finance dienstverlener, gespecialiseerd in het opleiden, detacheren en coachen van junior, medior en ervaren IT-professionals en jonge Finance professionals. Het bedrijf is in 2004 opgericht en heeft sindsdien een enorme groei doorgemaakt. Het bedrijf telt op het moment zo’n 600 werknemers en heeft sinds de oprichting meer dan 2.600 professionals geholpen bij een succesvolle carrière in de IT en Finance.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: marketing.communicatie@calco.nl.

*Het gaat om de volgende onderdelen:
Bestuursdepartement OCW
Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)
Inspectie van het Onderwijs (IvhO)
Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed (IOE)
Nationaal Archief (NA)
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE)
Adviesraad voor Wetenschap- en Technologiebeleid en Innovatie (AWTI)
College voor Toetsen en Examens (CvTE)
Raad voor Cultuur (RvC)
College van Beroep voor het Hoger Onderwijs (CvBvhHO)

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!