Homepage Blogs CEO Calco benoemd tot leiderschapstalent van Nederland

CEO Calco benoemd tot leiderschapstalent van Nederland

Calco
|
2 minuten
Calco’s CEO Kelly Grooteman is opgenomen in de MT Next Leadership 50-lijst van 2020. Deze lijst bestaat uit hét leiderschapstalent van Nederland onder de 45 jaar.


MT (Management Team) is een organisatie die de focus heeft op management en leiderschap voor toptalent bij bedrijven in binnen- en buitenland. Jaarlijks selecteren zij uit honderden profielen een top 50 leadership. Zo stond de lijst in voorgaande jaren gevuld met de top van Nederland zoals Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn, Dolf van den Brink, topman van Heineken, Herna Verhagen van PostNL en Pieter Elbers van KLM. Grooteman is blij verrast met haar plek in de lijst: “Ik vind het een enorme eer. Maar deze eer komt mij niet alleen toe. Zonder mijn sterke team had ik dit niet kunnen bereiken.”

Dat Grooteman überhaupt bij Calco terecht is gekomen, is verrassend. In eerste instantie was zij helemaal niet van plan carrière te maken in de commerciële richting. Zij wilde eigenlijk dokter worden. Tijdens een medische studie, kreeg zij echter een bijbaan in de Sales. Dat bleek haar zo goed te liggen, dat zij na haar studie besloot zich te storten op haar nieuwe passie.

Zo begon zij in 2008 als accountmanager bij Calco, waar zij een nieuw succesvol concept uitrolde: de Calco MasterClass. Misschien niet toevallig: een traineeship voor hoogopgeleide starters die het roer om willen gooien om te doen waar zij echt goed in zijn. Calco leidt deze high potentials in twee jaar op van niet-IT’ers tot IT’ers. Een schot in de roos. Na diverse promoties, werd Grooteman in 2015 op 32-jarige leeftijd benoemd tot Algemeen Directeur.

Met meerdere ‘Snelst groeiende bedrijven’ awards in de prijzenkast en een stijgend aantal medewerkers, laat het geen twijfel dat Grooteman heeft bijgedragen aan de forse groei van de organisatie. Niet vreemd gezien haar achtergrond. Grooteman komt uit een echte ondernemersfamilie en heeft van huis uit de juiste mentaliteit meegekregen. Kansen zien en ze durven te pakken kenmerken de mentaliteit van Grooteman. Zij handelt vanuit haar ervaringen en gevoel in plaats van uit het boekje. Zo viel haar jaren geleden op dat er maar weinig vrouwelijke IT’ers waren. Iets waar zij verandering in aan wil brengen. Grooteman: “Inmiddels is de man-vrouw verdeling bij Calco 60-40. Terwijl gemiddeld zo’n 90% van de IT’ers man is. Niet slecht, maar het kan nóg beter. Ik hoop dat de teller volgend jaar op 50-50 staat.”

Al met al een welverdiende plek voor de CEO van het IT detachering- en opleidingsbedrijf.
Benieuwd naar de volledige Next Leadership 50 lijst? Deze is hier terug te lezen.

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!