Homepage Blogs CEO Kelly Grooteman: "Meer diversiteit in de IT"

CEO Kelly Grooteman: "Meer diversiteit in de IT"

Kelly Grooteman
|
1 minuut
“Diversiteit. Ons hele bedrijfsmodel is erop gestoeld. Wij willen meer diversiteit brengen in de IT. Bij Calco vinden we dat enorm belangrijk. Onze jarenlange missie om de man-vrouw verhouding in de IT op 50/50 te krijgen is binnen Calco al zo goed als behaald. Maar we gaan verder: ook de achtergrond van de mensen in de IT moet diverser.

Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wat je achtergrond is. Het is zelfs niet relevant welke hbo of wo studie je hebt afgerond. Je hoeft namelijk geen IT te hebben gestudeerd om een steengoede IT’er te worden. Iedereen met de juiste skills, talenten en ambities kunnen wij bij Calco omscholen tot IT’er. Doen we al 17 jaar. Al meer dan 2.500 keer. En dat doen wij niet alleen. We hadden dit nooit op deze schaal kunnen bewerkstelligen zonder onze opdrachtgevers.

En daar zijn we dankbaar voor. Dankbaar dat wij gedurende ons hele bestaan het geluk hebben gehad gelijkgestemden te vinden binnen onze opdrachtgevers. Sparringpartners die verder kijken dan het cv van een kandidaat. Aanvankelijk met ons in het diepe zijn gesprongen en ons het vertrouwen gaven. Inmiddels overtuigd zijn dat onze aanpak werkt. Nu meteen bij ons in de lucht komen als ze behoefte hebben aan een toevoeging in hun team. Een nieuwe collega die niet anders kan dan overal met een frisse blik naar kijken. Die blij zijn met de toppers die wij aan hun teams toevoegen. De beweging die zij brengen.

Dus grote dank aan onze opdrachtgevers. Want dankzij bedrijven als de Rabobank, ING, KLM, Achmea, Nationale Nederlanden, PostNL, Ahold en nog vele anderen kunnen wij blijven strijden voor meer diversiteit in de IT. Op naar nog vele mooie jaren samenwerken!”

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!