Homepage Blogs Interview met ING 2021

Interview met ING 2021

Calco & Hans Kastermans
|
3 minuten
Interview met Hans Kastermans, Chapterlead Microfocus Support Payment bij ING, waarin hij zijn ervaringen deelt over de samenwerking met Calco.

Momenteel zit je op een afdeling zonder Calco medewerkers, maar voorheen heb je wel een Calco trainee ingehuurd. Waarom besloot je toentertijd een samenwerking met Calco te starten?


“Door middel van mond-tot-mond reclame hoorde ik over Calco. Ik had al meerdere trainees van een concurrerend bedrijf op de afdeling zitten, maar ik vond de samenwerking met dat desbetreffende bedrijf niet zo prettig. Toen ben ik een gesprek aangegaan met Calco en dit beviel mij goed.”


Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder. Hoe ervaar je het contact met Calco?


“We maken altijd duidelijke afspraken en dat ervaar ik als zeer prettig. We weten wat we aan elkaar hebben, zijn open tegen elkaar en verkopen geen onzin. Naast een prettige samenwerkingspartner is het ook gezellig om zo nu en dan bij te praten met zowel de Accountmanager als met de Fieldmanager.”


De trainee heeft International Hospitality Management gestudeerd en had dus geen uitgebreide IT achtergrond. Wat waren je verwachtingen?


“Het is best spannend om te starten bij een imposant bedrijf als ING, dus ik snap het heel goed als een kandidaat nerveus is. Wat mij erg bevalt aan de trainee is dat zij niet op haar mondje is gevallen en ik geloof dat deze communicatieve skills wel ergens vandaan komen. Zij komt zelf uit een horecagezin en heeft vervolgens een hospitality opleiding afgerond. Dit zie je terug. Ze kan makkelijk met mensen omgaan en beweegt zich makkelijk tussen verschillende soorten mensen. Daarnaast is zij niet bang om fouten te maken en vragen te stellen. Dat spreekt mij wel aan.

Betreft de IT achtergrond, is het belangrijkste voor ons dat een trainee IT heel leuk vindt en écht wil leren. Vanaf dag één wordt er veel informatie gedropt en leren we iemand het vak. De drijfveer om dit te willen, vinden wij dus erg belangrijk. Maar ook een klik hebben met iemand is van belang want je werkt toch iedere dag samen. Helemaal in een leerproces van een trainee; dan is het fijn als het contact voor beide partijen prettig is.”


Heb je een voorbeeld van een succesverhaal van de trainee? Denk aan een rol in een belangrijk project, het opgooien van een goed plan of binding van het team?


“Op werkgebied heeft de trainee goed meegewerkt aan een groot billing project. Zij hielp mee met de configuratie en de implementatie. Ook heeft zij nieuwe dingen ontwikkeld die het proces makkelijker maken en ervoor zorgen dat wij de resultaten sneller konden inzien. In het begin van het project hielp zij zelfs mee met de uitvoering van checks in de weekenden. Al redelijk snel kon zij dit zelf uitvoeren en dit deed zij heel goed.

Wat minder met de werkzaamheden te maken heeft, maar wat ik heel leuk vond, is dat zij vorig jaar samen met mij hielp met de voorbereidingen van de Sinterklaasviering op kantoor. Daarnaast organiseerde zij nog een spelletjesavond op kantoor (toen het allemaal nog kon). Tot slot valt zij hartstikke goed in het team en daar zijn wij erg blij mee!”


Wat zie jij als een voordeel uit de samenwerking met Calco?


“Dat je een band hebt opgebouwd en Calco daardoor weet wat voor trainees ik zoek. Jullie selecteren hier goed op voor en dat scheelt mij een hoop werk. Ook is het contact oprecht en zijn het niet alleen maar verkooppraatjes. Een stuk echter dan ik van andere partijen gewend ben.”


Je werkt nu op een andere afdeling van ING, zonder Calco’ers in je team. Zou je overwegen om een Calco trainee in je huidige team aan te nemen?


“Ja, dat zou ik zeker overwegen. We zijn binnen ING nu bezig met een transitieperiode om over te gaan op een ander systeem. Wanneer dit klaar is willen we graag weer nieuwe mensen laten instromen om de kennis over te nemen en het nieuwe systeem te laten draaien. Ik weet dat Calco leuke en goede mensen inzet die graag willen leren.”

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!