Homepage Blogs 5 redenen om te switchen naar IT via Calco

5 redenen om te switchen naar IT via Calco

Calco
|
3 minuten

Wij spreken wekelijks kandidaten die om uiteenlopende redenen een carrièreswitch willen maken naar de IT. Ze zijn vastgelopen tijdens hun studie omdat de gekozen richting toch niet helemaal passend bleek. Of ze zijn na hun studie gaan werken, maar krijgen in praktijk helemaal geen energie van de mogelijkheden binnen hun werkveld.

Na wat denkwerk, sparren met vrienden en familie en googelen op alternatieve mogelijkheden, komen ze bij Calco uit. Eenmaal met ons in gesprek, geven kandidaten allerlei redenen aan om bij ons aan de slag te willen. De 5 belangrijkste redenen hebben we voor je op een rijtje gezet.

1. Passie voor IT gerelateerde onderwerpen

Tijdens studie, werk of hobby zijn veel kandidaten in contact gekomen met onderwerpen uit de IT. Data analyse met statistische programma’s, coderen, programmeren; stiekem kom je vaker met IT in aanraking dan je je wellicht realiseert. Terugkijkend, blijken dat vaak de meest leuke vakken of activiteiten te zijn geweest voor veel kandidaten.

2. Ongeacht je opleiding of werkervaring welkom bij Calco

Wij merken dat kandidaten na het doorlopen van een studie of na een aantal jaar gewerkt te hebben, niet per se willen starten aan een nieuwe vierjarige opleiding. Hun voorkeur gaat uit naar een praktijkgerichte switch. Daarom kiezen ze voor Calco: wij hebben een kort en intensief opleidingsprogramma ontwikkeld waarmee je binnen twee maanden de basics van de IT leert. Na die twee maanden ga je op inzet. We matchen je op basis van je skills, talenten en potentie en de mate waarin je past bij een bepaalde bedrijfscultuur. De kennis die je meeneemt vanuit je studie of werkervaring, zien wij als een verrijking voor je nieuwe IT collega’s. Jij brengt daarmee juist nieuwe inzichten mee.

3. Calco helpt je met de switch: we doen het samen

Kandidaten hebben niet altijd een vastomlijnd beeld van hun ambities binnen de IT. Waar zijn zij echt goed in, bij welk type functie zouden die talenten het best tot hun recht komen? Dat vinden wij niet erg, daar zit juist onze toegevoegde waarde! Je staat er bij ons niet alleen voor, we doen het samen. Omdat Calco de trainees zowel tijdens de interne opleiding als gedurende de tweejarige inzet intensief begeleidt (alle trainees krijgen bij ons een persoonlijke coach), de juiste trainingen biedt, er een ontwikkelplan wordt gemaakt en ambities en doelstellingen worden vastgelegd, maken Calco trainees een exponentiële groei door.

4. Toekomstperspectief

De IT is de meest innovatieve sector van dit moment. Het belang van IT neemt enorm toe binnen bedrijven en in de samenleving als geheel. Niet voor niets hebben de meeste organisaties een enorme behoefte aan nieuwe IT collega’s. Als goede IT professional zijn je mogelijkheden tot ontwikkeling van je carrière dan ook eindeloos. Je bent daarmee je hele loopbaan verzekerd van een baan.

5. Je draagt bij aan de digitale wereld van morgen

Een IT afdeling verschuift van ondersteunend naar richtinggevend binnen organisaties. Als IT professional challenge je de status quo. Je bent constant bezig met het zoeken naar verbeteringen. Het kan zijn dat je bestaande applicaties, platformen of een apps steeds optimaliseert. Of misschien ga je ze zelf ontwikkelen. Als IT professional draag je hiermee niet alleen bij aan het succes van een bedrijf maar zeker ook aan de wereld van morgen.

Meer weten over de mogelijkheden die Calco jou kan bieden om je carrière te ‘verversen’? Neem deel aan een event en check de vacature snel!

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!