Homepage Blogs Calco helpt professionals aan een carrièreswitch

Calco helpt professionals aan een carrièreswitch

Calco, al 20 jaar de grootste IT-talentontdekker van Nederland, helpt professionals dagelijks aan een carrièreswitch. Ongekend in deze arbeidsmarkt. Het bedrijf leidt mensen met een afgeronde hbo- of wo-opleiding, maar niet per se een achtergrond in de IT of Finance, via speciale traineeships op tot IT- of Finance professionals.

Calco ziet dat recent afgestudeerden of mensen met een paar jaar werkervaring het niet altijd kunnen vinden in het werkveld dat aansluit op hun studie. Vaak zijn zij tijdens hun opleiding of werk in aanraking gekomen met aspecten van IT of Finance. Daar blijken zij veel meer energie van te krijgen dan gedacht. Maar eenmaal op een bepaald carrièrepad is het maken van de switch niet altijd eenvoudig. In vacatures wordt regelmatig om een relevante studieachtergrond of werkervaring gevraagd. Dat betekent dan eigenlijk dat er opnieuw een studie zou moeten worden gestart. Deze professionals hebben zonder hulp een kleine kans om goed terecht te komen in de IT of Finance. Wij helpen hen bij het bereiken van hun carrièredoelen.

Een hele nieuwe studie starten is onnodig, vindt Calco. Het bedrijf heeft een uniek traineeship ontwikkeld. De eerste twee maanden worden trainees intern opgeleid in relevante kennis en vaardigheden binnen hun nieuwe vakgebied. Daarna worden zij op basis van hun talenten, ambities en persoonlijkheid gematcht aan een bedrijf waar zij twee jaar verder leren in de praktijk. Daar zijn zij vanaf dag één een volwaardige collega. Vanuit Calco worden de trainees tijdens de gehele periode intensief begeleid door een persoonlijke coach. Na het traineeship treedt meer dan 90% van de trainees in dienst bij het bedrijf waar zij hun opdracht hebben gedaan.

Als je kijkt naar de aantallen, doet het bedrijf het, zeker vergeleken met de rest van de markt, enorm goed. Wat verklaart dit succes? Mart Postma - Marketing Manager: “Onze marketing- en recruitmentmachine draait overuren. In deze arbeidsmarkt moet je alles uit de kast halen om als werkgever op te vallen en over te brengen wat een carrièreswitch via Calco je op kan leveren. Meer dan ooit zijn professionals op zoek naar zingeving en purpose. Gek genoeg denken mensen dan niet meteen aan een switch naar IT of Finance. Terwijl daar voor ieder talent wel een rol te vinden is. Trainees die al bij ons zijn gestart of hun traineeship zelfs al hebben afgerond, vertellen graag over hun ervaringen en de stappen die zij hebben gemaakt. Wij zijn enorm trots op hen, zij doen echt exceptionele dingen als ze hun draai gevonden hebben. Met het bieden van een switch naar een vakgebied waar zij wél energie van krijgen, draagt Calco bij aan het vinden van hun werkgeluk. En dat geeft ons op het hoofdkantoor dan weer elke dag energie.”

Bij de selectie van professionals staat diversiteit hoog in het vaandel. Het bedrijf streeft naar een 50/50% man-vrouw verdeling en is er dan ook trots op dat zo’n 40% van de IT’ers die zij opleiden vrouw is. Een ongekend hoog percentage in dit werkveld. Postma: “Vrouwen denken vaak dat de IT een echte mannenwereld is, maar niets is minder waar. Vrouwen leveren op een IT-afdeling een hele mooie toegevoegde waarde doordat zij op een andere manier communiceren en zaken weer nèt even anders bekijken. Mannen en vrouwen versterken elkaar in positieve zin. En dit draagt daardoor regelmatig bij aan high-performing teams.”

Hoe ziet de toekomst eruit voor Calco? Als marktleider helpen wij jaarlijks honderden professionals met een succesvolle carrière in IT of Finance bij top 200 bedrijven en publieke organisaties in Nederland. We hebben al ruim 4.000 professionals ingezet bij onze opdrachtgevers en hopen onze positie op de markt nog steeds verder uit te bouwen.

Over Calco
Calco is een zakelijke IT en Finance dienstverlener, gespecialiseerd in het opleiden, detacheren en coachen van junior, medior en ervaren IT-professionals en jonge Finance professionals. Het bedrijf is in 2004 opgericht en heeft sindsdien een enorme groei doorgemaakt. Het bedrijf telt op het moment zo’n 500 werknemers en heeft sinds de oprichting zo’n 4.000 professionals geholpen bij een succesvolle carrière in de IT en Finance. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: marketing.communicatie@calco.nl.


Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!