Homepage Blogs Calco's cultuur 101: van opleiden tot inzet

Calco's cultuur 101: van opleiden tot inzet

Maurice Apeldoorn
|
2 minuten
Ik ben in dienst bij Calco, maar werk bij Achmea. Dit is best gek, ik heb namelijk te maken met 2 culturen waarvan ik 90% van de tijd mij begeef in de cultuur van Achmea. De vraag: “hoe is het om bij Calco te werken?” zou dus best een lastige kunnen zijn. Echter merk ik dat ik de sfeer die ik bij Calco in de opleidingsperiode voelde, nog wekelijks ervaar. Wat deze cultuur is en hoe ik deze ervaren heb tijdens en na mijn opleidingsperiode, lees je hieronder.

Calco in 3 woorden


Hard werken
Allereerst is het hard werken bij Calco. Een intensieve opleidingsperiode zorgt ervoor dat de tijd voorbijvliegt en je uitgedaagd wordt het maximale uit jezelf te halen. Naarmate je verder in je opleidingsperiode komt, merk je dat je alles beter onder de knie krijgt. Hierdoor neemt de spreekwoordelijke druk wat af!

Vrijheid
Hard werken met veel vrijheid. Dit komt in alle facetten van Calco terug. Zo ben je vrij (wel in overleg) om te bepalen welke Deep Dives je gaat doen, vrij om te bepalen welke richting jij op wilt en vrij in het vormgeven van je opleidingsperiode.

Gezelligheid
Tot slot is het een en al gezelligheid binnen Calco. Het is dan wel een bedrijf met meer dan 350 werknemers, maar omdat de meeste daarvan op inzet zijn, is het team dat werkzaam is op het hoofdkantoor klein genoeg om iedereen persoonlijk te kennen. Dit merk je ook op de werkvloer waar iedereen te allen tijde wel bereid is een bakje koffie te drinken en het weekend te bespreken. Hierin kan de wekelijkse vrijmibo natuurlijk niet ontbreken. Bij Calco doen ze dit echter net even anders. Zo heeft elke vrijmibo zijn eigen thema en wordt dit elke week door andere collega’s georganiseerd.

2 Gezichten 1 formule


Wanneer je op inzet gaat, kom je natuurlijk terecht in de cultuur van het bedrijf waar je wordt ingezet, maar werk je nog steeds bij Calco. Merk je dan nog wel wat van die sfeer die Calco belichaamt? Het antwoord is ja! Calco organiseert door het jaar heen namelijk activiteiten en evenementen die door een groot deel van de medewerkers worden bijgewoond. Denk hierbij aan borrels en pubquizzen, maar ook aan sportdagen, uiteraard coronaproof. Tijdens deze evenementen is het altijd gezellig: Er is volop de mogelijkheid om nieuwe collega’s te ontmoeten en je kan bijpraten met iedereen die je zo intensief hebt leren kennen tijdens de eerste twee maanden van je traineeship. Tot slot, word je elke maand op de hoogte gehouden van de nieuwe trainees. Zij stellen zich namelijk voor aan het hele bedrijf middels persoonlijke voorstelstukjes!

De gezelligheid van Calco blijft dus, maar hoe zit het met de vrijheid en hard werken? Ook deze aspecten ben ik tijdens mijn inzet blijven ervaren. Je bent namelijk vrij om je eigen carrière- en persoonlijke ontwikkelpad bij je opdrachtgever te bepalen. Maar om dit te bereiken wordt er natuurlijk ook verwacht dat je goed je best doet om het mooiste van je inzet te maken. Kortom, je tijd bij Calco kent 2 gezichten maar 1 cultuur.

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!