Homepage Blogs De start van je carrière

De start van je carrière

Florien Mulder
|
2 minuten
Nog voordat ik ging afstuderen was ik al druk bezig met de volgende stap: de start van mijn carrière. Tijdens deze oriëntatiefase wist ik al dat ik de stap wilde maken naar de IT, maar ik wist nog niet of het überhaupt mogelijk was. Ik had hier immers niet voor gestudeerd. Enige tijd later vertelde ik een vriendin over deze kwestie. De dag nadat ik dit aan haar vertelde, appte ze me en stuurde ze een link van de inhousedag van Calco door. Dit was voor mij de ideale manier om te kijken of de IT daadwerkelijk bij mij zou passen en of Calco daar een goede match bij was.

Inhousedag


Tijdens de inhousedag werd door recruiters van Calco van alles verteld over het traineeship. Je krijgt meer inzicht in hoe de opleidingsperiode eruitziet, wat je kan verwachten van je inzetperiode en wat voor bedrijf Calco is. Daarnaast zijn er ook trainees aanwezig die jou meer vertellen over hun ervaringen binnen Calco. Een superfijne, laagdrempelige manier om direct al je vragen te stellen. Ik vond een deelname aan de inhousedag dan ook heel waardevol!

Twee weken voordat ik ging afstuderen wist ik zeker dat ik voor Calco wilde gaan. De sfeer op kantoor had ik als erg prettig ervaren en iedereen was bereid om je te helpen. Ik had zelf nog geen idee welke richting ik op wilde binnen de IT, maar dat het de IT werd was wel duidelijk. Zodoende doorliep ik de selectieprocedure en hoorde ik twee dagen nadat ik was afgestudeerd, dat ik mocht beginnen aan het IT traineeship.


Ontwikkeling


De opleidingsperiode was een intensieve periode waarin je in een korte tijd enorm veel leert. Het fijne aan Calco is dat je binnen de opleidingsperiode genoeg ruimte krijgt om te ontdekken welke facetten je interessant vindt binnen de IT. Er is namelijk meer mogelijk dan je misschien van tevoren zou verwachten. De docenten en de inzetmanagers helpen je met het maken van de juiste keuzes. “Waar liggen mijn kwaliteiten?” en “Wat vind ik leuk om te doen?” zijn vragen die hierbij regelmatig naar voren komen. Na de opleidingsperiode word je ook nog intensief begeleid door je fieldmanager. Als je vragen hebt of je wilt advies inwinnen, kan je altijd bij hem/haar aankloppen.


Gezelligheid kent geen tijd


Naast het feit dat je je ontwikkelt, kan de gezelligheid binnen en buiten kantoor ook niet ontbreken. In je opleidingsperiode werk je intensief samen met je Calcollega’s en help je elkaar waar nodig. Inmiddels ben ik al ruim een jaar in dienst van Calco en ondanks dat mijn Calcollega’s met wie ik gestart ben, bij een ander bedrijf ingezet zijn, spreek en zie ik ze nog regelmatig. Het is dan ook onwijs tof om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!