Homepage Blogs De werkzaamheden tijdens mijn inzet

De werkzaamheden tijdens mijn inzet

Lisan Kummeling
|
2 minuten

Inzet


Na je opleidingsperiode bij Calco ga je op inzet bij een opdrachtgever. Zo ben ik op inzet bij de Rabobank bij de afdeling Finance & Accounting voor de entiteit Rabo Groen Bank. Momenteel ben ik werkzaam als financieel administrator, maar wat is dat nu precies?Financieel administrator


Mijn werk als financieel administrator is veelzijdig. Er zijn werkzaamheden die ik elke dag, eens per maand of incidenteel uitvoer. Ook ben ik betrokken bij het opstellen van de jaarrekening en de bijbehorende controle die door een externe accountant wordt uitgevoerd.


Dagelijkse werkzaamheden


De financiële administratie bestaat uit grootboekrekeningen. Elke grootboekrekening wordt voor iets anders gebruikt, bijvoorbeeld rentebaten of rentelasten, nog te ontvangen bedragen of nog te betalen bedragen. Bij de bank vinden iedere dag veel betalingen plaats en daarom wordt elke dag gecontroleerd of bedragen op de juiste grootboekrekeningen zijn ‘geland’. Mocht dit niet zo zijn, dan zorg ik ervoor dat door middel van een journaalpost de bedragen toch op de juiste grootboekrekening komen.


Maandelijkse werkzaamheden


Het is belangrijk dat de bedragen op de juisten grootboekrekening staan, omdat we elke maand meerdere rapportages opstellen. Hierbij kun je denken aan een fiscale balans, waarbij er een onderscheid wordt gemaakt tussen de balans en de resultatenrekening. Ook worden er managementrapportages gemaakt. Wekelijks hebben mijn collega en ik een meeting met de business controller om af te stemmen. De basis voor deze meetings zijn de cijfers die in de financiële administratie staan en de rapportages die zijn opgesteld.


Overige werkzaamheden


Naast deze werkzaamheden die regelmatig terugkomen, wordt er ook eens per jaar een jaarrekening opgesteld en moet deze gecontroleerd worden door een externe accountant. Hierbij wordt gecontroleerd of de cijfers die in de financiële administratie staan kloppen. Hierbij moeten extra rapportages gemaakt worden of cijfers nader toegelicht worden.

Zoals je leest, mag ik mij heel de dag lang verdiepen in cijfers; blijer krijg je mij niet 😉. In deze rol heb ik tot nu toe ontzettend veel geleerd en kan ik mij blijven ontwikkelen.
Nieuwsgierig naar meer en heb je nog vragen? Neem gerust contact met mij op via LinkedIn!

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!