Homepage Blogs Hoe kun jij als Calco’er een verschil maken binnen je organisatie

Hoe kun jij als Calco’er een verschil maken binnen je organisatie

Joerie van Sister
|
2 minuten

Je bent een kersverse IT’er die net klaar is met de opleidingsperiode bij Calco. Tijd om op inzet te gaan bij de opdrachtgever! Met weinig ervaring kom je op een functie terecht als bijvoorbeeld scrum master, business analist of tester (zoals ik!). Het voornaamste doel is uiteraard dat je binnen jouw positie en team leert functioneren, maar als Calco’er kun je zelfs een groter verschil maken binnen het bedrijf.

Zo hebben binnen ons bedrijf een aantal Calco’ers geholpen met het herstructureren van het QA gilde (horizontale laag in de organisatie met alle Quality Assurance Engineers) en ben ik naast mijn functie ook veel bezig met procesoptimalisatie. Hieronder volgen een aantal tips die mij hierbij hebben geholpen.

1. Sta open voor kansen en mogelijkheden

Naast de werkzaamheden binnen je functie, kun je vaak de kans krijgen om bij andere projecten te helpen. Dit kan bijvoorbeeld een intern project zijn, of een taak die niet bij jouw functie ligt. Als je tijd hebt om dit naast je andere werkzaamheden te doen en het lijkt je interessant, kan dat een mooie manier zijn om een verschil te maken!

2. Gebruik je nieuwe, frisse blik

Je komt met weinig ervaring in de IT terecht bij de opdrachtgever. Nu denk je allicht dat dit spannend is, want zoveel kennis heb je niet te bieden... Maar juist jouw frisse blik in het werkveld is waardevol! Waar vaak je teamgenoten gewend zijn op een bepaalde manier te denken en te werken, kun jij met een ‘outsiders-blik’ meedenken aan de juiste oplossing.

3. Zet je kompas aan  

Let goed op, kijk om je heen en luister naar je collega’s. Misschien zijn er ontevredenheden of zitten er frustraties. Vraag door en probeer te ontdekken waar deze vandaan komen. Biedt een luisterend oor aan en als je een oorzaak kan vinden, probeer mee te denken aan een (structurele) oplossing

4. Wees pro-actief

Zie jij verbeterpunten binnen het bedrijf, product of proces? Wees dan lekker pro-actief! Kaart de situatie aan bij de juiste mensen en probeer ook direct met een concreet (beknopt) voorstel te komen. Op die manier laat je zien dat je oplossingsgericht werkt en gaat voor verbetering.

4. Wees sociaal

Uiteraard kun je een verschil maken binnen je organisatie door je sociaal en open op te stellen. Wees een steun- en aanspreekpunt voor je collega’s en bied aan om te helpen bij taken. Op die manier wordt de sfeer en werklast vaak een stuk beter!

Hopelijk helpen deze tips als jij start met je inzetperiode bij de opdrachtgever. Deze hebben mij bij mijn inzet in elk geval erg geholpen en de resultaten werden met veel dank ontvangen.
Overweeg je een traineeship bij Calco en heb je nog vragen? Je kunt mij altijd een berichtje sturen op LinkedIn.


 

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!