Homepage Blogs Hoe weet je zeker dat je de IT in wilt?

Hoe weet je zeker dat je de IT in wilt?

Maurice Apeldoorn
|
3 minuten
IT spreekt je aan, maar wanneer weet je zeker dat je je wilt omscholen? En wat kun je eigenlijk allemaal doen in dit brede en diverse vakgebied? Doe daar de toenemende innovatie bij en je hebt een sector die best overweldigend kan zijn voor IT leken. En ja, I’ve been there, dus ik begrijp hoe je je voelt. En daarom deel ik een aantal links die je misschien kunnen helpen een weg te vinden in de IT jungle. Enne… Doe er vooral je voordeel mee want het doen van deze zoektocht wordt ook zeer gewaardeerd door onze recruiters.

Wat zijn de mogelijkheden?


Om te beginnen is het handig je te oriënteren op welke banen en functies er binnen de sector zijn. Dit is een handige website. Deze link geeft je voldoende informatie om gericht te kunnen scrollen door jobsites die je een beter beeld geven.

Agile en scrum, hippe termen maar wat is het?


Na het doornemen van deze vacatures zul je waarschijnlijk denken: leuk al die termen maar ik weet van de helft niet eens wat het betekent. Gelukkig biedt het internet ook dit keer uitkomst voor de uitleg van de volgende termen: agile, scrum en devops.
De meeste bedrijven werken tegenwoordig volgens één, of een combinatie van deze methodes. Je in deze termen verdiepen, zorgt er dus ook voor dat je meer leert over de denk- en werkwijze binnen IT. Valt het je op hoeveel het over communicatie en samenwerken gaat?

Programmeren kun je leren


Je bent in de basis op de hoogte van wat er allemaal te vinden is binnen de IT sector en waarnaar gevraagd wordt. Maar kan je dit wel? Deze vraag hebben ik, elke Calco trainee en nog vele anderen zich gesteld. Daarom zijn er websites als codecademy. Deze website biedt een scala aan basiscursussen aan voor allerlei programmeertalen. Van de database queries van SQL tot de door declaraties getypeerde Java taal. Geen idee waar ik het over heb? Geen probleem codecademy legt alles stapje voor stapje uit, waardoor zelfs een leek als ik binnen afzienbare tijd de beginselen van Python, SQL en Java snapte. Naast dat je inzicht krijgt in de technische kant van IT, is deze kennis ook zeer nuttig tijdens de Crash Course van Calco.

Hieronder nog even de cursussen en hun karakters op een rijtje:
SQL, Python (goede instap programmering), Java (voor wie ambities heeft als programmeur maar ook goede test voor logica).

Podcasts


Ben je een podcast-liefhebber? Hieronder wat luistervoer-tips om je wat meer te kunnen verdiepen in technologische onderwerpen. Een makkelijke manier om je te laten informeren tijdens een ritje in de auto of een wandeling.

Clockwise – In maximaal 30 minuten luister je naar 4 personen die discussiëren over 4 verschillende actuele technologische problemen.

Hackable – Steeds vaker zien we dat hackers met slechts een paar knoppen kwaadaardige dingen kunnen veroorzaken. Maar hoe gaat dit eraan toe en hoe veilig zijn we online eigenlijk? Dat hoor je in deze podcast.

Techtalker – Geen zin in lang ge-ouwehoer? Luister naar Techtalker en krijg in 5 tot 10 minuten willekeurige tips en lifehacks voor dagelijks gebruikte technologie.

Informatie ophalen bij Calco


Geen tijd om alle links door te nemen, maar toch een geïnformeerde keuze willen maken? Op de website van Calco vind je meer informatie over IT én lees je verschillende first-hand ervaringen.

Liever even praten over wat IT is, wat de mogelijkheden zijn of hoe het is om bij Calco te werken? Stuur me een berichtje op LinkedIn want ik ben maar al te graag je gids door de wondere wereld van IT.

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!