Homepage Blogs Kansen benutten

Kansen benutten

Tessa Voswijk
|
2 minuten

Ik ben het type dat vaak kansen aangrijpt en er energie uithaalt om nét even dat extra stapje te zetten. Zo probeer ik gedurende mijn traineeship ook zo veel mogelijk kansen te benutten. Ik wil hier graag iets over delen zodat ik wellicht mensen kan enthousiasmeren, want naast dat het allemaal leuk is om te doen, breid je ook je netwerk uit, wat een hoop mooie voordelen met zich mee kan brengen! Ik zal jullie meenemen in een aantal kansen die op mijn pad kwamen die mij veel hebben gebracht.

Board Commissie


Bij mijn opdrachtgever worden er activiteiten georganiseerd voor de ‘Young IT Professionals’ in het bedrijf. Denk aan interessante trainingen, evenementen, opleidingsmogelijkheden of coaching programma’s voor de nieuwe ‘Young IT Professionals’. Op een gegeven moment werd er gezocht naar een board commissie die mee zou denken en mee zou helpen om alle bovengenoemde activiteiten te realiseren. Toen ik nog geen 2 maanden op inzet was heb ik me hiervoor aangemeld, waardoor ik al snel onderdeel werd van de board commissie. Naast dat ik mag meedenken over vette dingen, vergroot dit ook mijn netwerk, doordat ik me omring met collega’s binnen de gehele organisatie. Zeker in tijden van corona is het verstandig om wat extra moeite te steken in het vergroten van je netwerk. Inmiddels merk ik namelijk dat ik hier (onbewust) al veel voordelen uitgehaald heb. Een aanrader dus!

Mentor


Ooit adviseerde een manager mij om een mentor te zoeken die veel ervaring heeft in de functie die ik ambieer. Eerst dacht ik: ‘wie wil daar nou tijd voor maken? Iedereen heeft het toch veel te druk?’ Wel zag ik in dat dit waardevol kon zijn, dus ben ik op zoek gegaan naar iemand in deze functie. Tot op de dag van vandaag heb ik, naast mijn persoonlijke coach van Calco, een mentor vanuit Nationale-Nederlanden. Zo krijg ik vanuit meerdere optieken advies over situaties waar ik tegenaan loop; heel leerzaam!

Ambassadeur


En tot slot ben ik natuurlijk ook de ambassadeur van Calco geworden! Ik vind het leuk om mensen meer te vertellen over mijn ervaringen en potentiële nieuwe collega’s te helpen met hun keuze. Wat brengt het me? Misschien wel een leuk gesprek met jou! Bij deze dus de uitnodiging om mij zeker een berichtje te sturen via LinkedIn als je nog meer wilt horen 😉.

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!