Homepage Blogs Mijn ervaring als Finance trainee

Mijn ervaring als Finance trainee

Redmar de Vries
|
2 minuten
Tijdens mijn studie was ik al bezig met het schrijven van kleine scripts. Ik vond dat zo leuk dat ik ben gaan nadenken over een switch naar de IT. Op de Nationale Carrièrebeurs in 2019 kwam ik Calco tegen en dat was eigenlijk meteen een perfecte match.

Finance en IT in één


Calco biedt traineeships aan waarbij je ingezet kan worden bij hele toffe bedrijven met veel doorgroeimogelijkheden; dat sprak mij erg aan! Ik heb toen voor het Finance traineeship gekozen omdat het speelveld tussen Finance en IT mij zo intrigeerde. Ik had al wat finance kennis in huis en het leek mij uitdagend om die kennis op een andere manier in te zetten, namelijk in de IT.

Finance en IT kunnen tegenwoordig eigenlijk niet meer los van elkaar gezien worden. Werken op het raakvlak tussen deze twee gebieden is dan ook superinteressant!


Soft skills


Wat Calco daarbij uniek maakt is de uitstekende begeleiding en ook de focus op soft skills. De eerste twee maanden bracht ik door op een bruisend kantoor bij Amsterdam Sloterdijk waar ik door middel van speelse trainingen goed ben voorbereid op mijn traineeship. Denk daarbij aan rollenspellen en groepsopdrachten die erop gericht zijn om je communicatievaardigheid en samenwerkingsvermogen binnen no-time te verbeteren.


Op inzet bij de opdrachtgever


Inmiddels ben ik al een paar maanden op inzet bij een groot advieskantoor. De eerste weken vlogen voorbij doordat er zo veel nieuwe dingen op me af kwamen. Ik zit nu precies op de plek waar ik een paar maanden geleden heen wilde: op het raakvlak tussen finance en IT. Als Functioneel Beheerder kom ik elke dag in aanraking met de verschillende IT behoeftes die in de organisatie spelen. Door de kennis die ik heb opgedaan tijdens de opleidingsperiode, weet ik die behoeftes goed uit te vragen en te vertalen naar de juiste softwareoplossingen. Ik ben nog maar net in dit speelveld beland, en elke dag ontdek ik nieuw speelgoed!

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!