Homepage Blogs Product Owner zijn, wat betekent dat eigenlijk?

Product Owner zijn, wat betekent dat eigenlijk?

Olivier Vroom
|
2 minuten
In september 2021 ben ik begonnen met het IT traineeship van Calco. Eind oktober 2021 zat mijn opleidingsperiode erop en ben ik op inzet gegaan bij het Hypotheken Data Netwerk (HDN) als Product Owner. HDN beheert het HDN Platform en de HDN Standaard waarmee verschillende partijen in de financiële sector met elkaar op een efficiënte en veilige manier kunnen communiceren. Ongeveer 85% van alle afgesloten hypotheken in Nederland lopen via het HDN platform.

Maar wat houdt dat precies in; Product Owner zijn bij HDN?

Dat wist ik ook nog niet precies en dat ben ik nu nog steeds elke dag aan het ontdekken. Ondanks dat ik de PSPO 1 Product Owner cursus gedaan, valt er namelijk nog genoeg te ontdekken.

Toen ik bij HDN aankwam wilde ik graag alles tegelijkertijd leren want er is heel veel in het landschap van HDN waar ik mezelf in zou kunnen verdiepen. Van hoe je ervoor zorgt dat de servers blijven draaien terwijl er een recordaantal hypotheekaanvragen over het platform gaan, tot aan hoe je gebruikers kan overtuigen dat ze hun software moeten updaten.

Keuzes maken

Het is heel leuk dat er zoveel verschillende interessante uitdagingen zijn! Wel maakt dit het lastig om te bepalen waar ik het beste mijn focus op kan hebben. Ik moet dus keuzes maken over waar ik mijn tijd aan besteed. Samen met mijn leidinggevende, mijn collega’s en mijn fieldmanager hebben we besloten dat ik me ga richten op een nieuwe tool die we laten bouwen. Fijn om nu duidelijke kaders te hebben! Door mijzelf de vraag te stellen of het verdiepen in iets relevant is voor mijn taken rondom de nieuwe tool, weet ik beter waar ik mij op moet focussen.

Contactpersoon

Omdat ik ‘Chef Tool’ ben, heb ik contact met de softwarebedrijven die de tool voor ons willen ontwikkelen. Ik communiceer eenduidig met hen en zorg ervoor dat het gehele proces soepel loopt. De bedrijven die zich hebben ingeschreven zijn allemaal verschillend en uniek dus ik ben benieuwd naar de oplossingen die ze gaan opleveren.

HDN platform

Daarnaast ben ik, samen met mijn collega’s, bezig met het ontwikkelproces van het HDN platform. Ik heb deze week mijn eerste releasenotes geschreven, waarin ik uitgelegd heb hoe de nieuwe features van het platform zullen gaan werken. Ik leer elke dag nieuwe dingen en ik ben benieuwd hoe mijn rol als Product Owner bij HDN in de loop van de tijd zal evolueren!

Denk jij na over het volgen van een traineeship bij Calco? Ik vertel je graag meer! Stuur mij een bericht op LinkedIn, dan kan ik je mijn nummer sturen zodat we kunnen kletsen en je gerust al jouw vragen kunt stellen.

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!