Homepage Blogs Sollicitatietips

Sollicitatietips

Calco
|
2 minuten
Solliciteren; of je het nou al vaak hebt gedaan of het je eerste keer wordt, het blijft altijd spannend. Want wat voor vragen kun je verwachten? Hoe kun je je het beste voorbereiden? En wat als het gesprek ook nog online moet? We hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet, zodat jij dat sollicitatiegesprek gaat rocken en een carrière bij Calco kunt starten.

Sollicitatietips


Bereid je goed voor op het gesprek. Lees de website goed door zodat je weet wie Calco is en wat wij doen. Denk van tevoren ook na over wie jij bent. Wat zijn sterke eigenschappen en wat zijn jouw ontwikkelpunten? En wat zou jij graag willen leren? Denk hierbij ook aan concrete voorbeelden in de praktijk.

Zorg dat je altijd vragen paraat hebt! Misschien wil je meer weten over het traject en hoe het is om bij Calco te werken, maar het laat ook zien dat je goed voorbereid bent. Tijdens het sollicitatiegesprek is het immers hét moment om al jouw vragen te stellen. Schroom dus niet om dit te doen!

Solliciteer jij op een traineeship en wil jij graag de switch maken naar de IT of Finance? Vertel ons waarom! Ja, we weten allemaal dat deze vakgebieden perspectief bieden voor baangarantie en een goedgevulde bankrekening. Maar wat is jouw intrinsieke motivatie? Wij zijn benieuwd naar jouw persoonlijke redenen om te kiezen voor een carrière in de IT of Finance. Heb jij daarnaast al ervaring opgedaan door gewerkt te hebben met een IT-tool zoals bijvoorbeeld Python of Java? Of ben jij penningmeester geweest van een studie/studentenvereniging? We vinden het fijn om te merken dat jij al wat onderzoek hebt gedaan en weet waar jouw interesses liggen. De werelden van IT en financiën zijn namelijk enorm!

Misschien vanzelfsprekend, maar zorg dat je er representatief uitziet. Jouw dresscode en verzorging wekt de eerste indruk. Als dit picobello in orde is, heb je al een streepje voor. Dat is makkelijk punten pakken, toch?

Zo. Voorbereid en wel? Dan gaat het sollicitatiegesprek helemaal goedkomen! Moet jij de analytische test nog maken? Neem dan snel deze nuttige tips door! Hopelijk helpt dit jou bij het behalen van de test.

Veel succes en ‘You can do IT’!

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!