Homepage Blogs Van de zorgsector naar de financiële wereld

Van de zorgsector naar de financiële wereld

Lisan Kummeling
|
3 minuten

Carrièreswitch

‘Ga ik het echt doen? Ga ik mijn vertrouwde omgeving achter me laten voor onzekerheid?’ Dit waren vragen die ik mij een lange tijd heb afgevraagd. Ik was al ruim zes jaar werkzaam in een middelgroot perifeer ziekenhuis, waar ik eerst mijn opleiding tot anesthesiemedewerker heb gevolgd en na het behalen van mijn diploma ben blijven werken. Maar tijdens de eerste coronagolf speelden de twijfels bij mij op.


En toen?

Ik ging in gesprek met mensen om mij heen. Wat hield ieders werk in, was er iets waar ik ook enthousiast van werd? Als snel kwam de financiële wereld naar voren. Ik had altijd al affiniteit met cijfers. Maar hoe ga je te werk? Ik wilde graag bij een bedrijf meekijken, maar door corona en het thuiswerken werd dat bemoeilijkt. Daarom besloot ik eerst een certificaat in boekhouding te behalen. Hierdoor werd mijn enthousiasme steeds groter! En toen? Op naar de volgende stap!


Calco

Ik was er al snel uit dat ik een traineeship wilde doen, zodat ik de mogelijkheid kreeg om te onderzoeken welke kant in de financiële wereld ik op wilde. Zodra je zelf gaat solliciteren - wat sowieso lastig is zonder relevante diploma’s- ga je meteen voor een functie. Maar wat als dit helemaal niet bij je past?
Half januari 2021 kwam ik in aanmerking met Calco en vanaf dat moment ging het heel snel; eind januari zette ik mijn handtekening onder het contract. Met mixte gevoelens van euforie, nieuwsgierigheid maar ook zenuwen belde ik mijn leidinggevende op, om te vertellen dat ik de zorgsector ging verlaten. Vanaf dat moment was het echt: ik ging een carrière switch maken!


Traineeship

En dan is het zover: je eerste dag. Ik was licht gespannen. De eerste dag krijg je vooral veel informatie op je af, maar al snel daarna beginnen de lessen. Van soft skill lessen tot Finance lessen. Aan het begin klonk alles bij de Finance lessen als abracadabra. ‘Kasstromen, contant maken, intrinsieke waarde? Wat is dat allemaal?’ Maar toch bleef het mijn interesse wekken en kreeg ik een steeds beter beeld van het vak en welke kant ik op wilde. Ik besloot mij te richten op de controle. Om mij meer te specialiseren besloot ik de Moderne Bedrijfsadministratie (BMA) training te volgen.


Op inzet

Momenteel ben ik op inzet bij de Rabobank als Financial administrator bij Finance & Accounting. De Finance lessen en de soft skill lessen van Calco hebben mij een goede basis gegeven voor mijn huidige functie. De keuze om te gaan voor de MBA is nu vooral nuttig! Ik leer veel over bedrijfsadministratie, financiering en het opstellen van jaarrekeningen.


En het allerbelangrijkste: ik ben blij dat ik de moed heb gehad om deze switch te maken. Het is het namelijk allemaal waard!

Heb je zelf nog twijfels of vind je het spannend om de stap te maken? Je kunt mij altijd benaderen via LinkedIn. Ik beantwoord je vragen graag!Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!