Homepage Blogs Via een omweg op mijn plek

Via een omweg op mijn plek

Koen van Hensbergen
|
2 minuten

Na de studie

Het kiezen van een baan na het afronden van mijn studie voelde groots, belangrijk, maar ook wat onzeker. Net zoals er bij het kiezen van een studie heel veel opties zijn, weet je toch pas echt wat je gekozen hebt als je het doet. Met mijn bachelor in Bedrijfskunde en master Strategisch Management van de Rotterdam School of Management leek het vervolg helder; strategy consulting, sales of een management traineeship. Met mijn keuzevakken, extra curriculaire activiteiten en de stage bij een strategy consulting kantoor in Kuala Lumpur was ik daar ook helemaal op voorbereid. Tenminste, dat dacht ik. Tijdens mijn stage en verschillende netwerkgesprekken leek de praktijk toch minder enerverend dan de studie. En toen kwam de grote vraag: wat dan wel?

Verdere verkenning

Voor mij begon de zoektocht met het nadenken over wat ik zocht in een baan. Kort samengevat: complexiteit, menselijk contact en leermogelijkheden. In maart 2020 was het even wat moeilijker om bedrijven te bezoeken in verband met de COVID-19 lockdown. Toen heb ik met veel verschillende mensen gebeld over hun werk via LinkedIn, het netwerk van mijn faculteit, vrienden en familie. Het is bijzonder hoeveel informatie je kan krijgen in een telefoongesprek van een half uurtje en hoeveel onbekenden bereid zijn met je te bellen! Dit gaf mij duidelijke handvatten over wat mij leuk leek en vooral ook wat mij niet leuk leek. Zo kwam ik bij de IT terecht, waar je ver de diepte in kan gaan, waar communicatieve vaardigheden van toegevoegde waarde zijn en waar je nooit uitgeleerd bent door de veranderlijke aard van het werk.

Leuke sector, maar welk bedrijf dan?

Uit de verschillende netwerkgesprekken werd duidelijk dat er niet alleen vakinhoudelijk grote verschillen tussen banen zaten, maar dat ook de bedrijfscultuur voor een enorm verschillende ervaring kan zorgen. En daarnaast was er nog een uitdaging: ik had wel eens een regeltje Python geschreven en een fikse statistische analyse uitgevoerd voor mijn scriptie, maar zonder verdere technische achtergrond had ik weinig overeenkomsten met de gezochte ervaring in vacatures. Tot ik Calco tegenkwam! Daar was mijn motivatie en leervermogen voldoende, wat ook blijkt uit het feit dat ik meer dan een jaar met veel plezier en succes op inzet ben bij Van Lanschot Kempen als SQL database administrator en posities in verschillende commissies.
Ben jij ook nog bezig met de verkenning van waar je wil gaan werken? Voel je vrij om mij te contacten via LinkedIn, ik sta open voor alle vragen!

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!