Homepage Blogs Waar letten de Calco recruiters nou echt op?

Waar letten de Calco recruiters nou echt op?

Mark
|
3 minuten
Bij Calco houdt een hechte groep recruiters zich dagelijks bezig met het vinden van de juiste kandidaten. Dat zij een oog hebben voor detail is zeker, maar waar letten onze recruiters nou écht op? Vandaag is onze topper Mark aan het woord!

Wat zijn voor jou belangrijke punten tijdens een sollicitatieprocedure?


In een eerder geschreven stuk gaf ik al een aantal belangrijke tips. Maar naast deze vaste componenten in een brief en cv, is het van belang dat een recruiter een goed beeld kan vormen door een duidelijk overzicht van de loopbaan van een kandidaat, de vaardigheden en de persoonlijke kwaliteiten. Tijdens de sollicitatieprocedure leren wij een kandidaat al goed kennen. We hebben gesprekken over de loopbaan, de branche en natuurlijk over Calco als werkgever. Als recruiter is het fijn om al snel vertrouwen te krijgen in een kandidaat. Dit vertrouwen ontstaat door een match met de kernwaarden, een representatieve houding en duidelijke communicatie. Ik geniet ervan als ik tijdens het gesprek denk: Yes, dit is een potentiële Calcollega!

Do's

  • Bereid jezelf goed voor: lees blogs op werkenbijcalco.nl, neem contact op met een trainee en probeer vast wat te spelen met een IT-tool zoals Python, Java of SQL. Wij vinden het fijn om te merken dat jij al wat onderzoek hebt gedaan, waardoor je weet waar jouw interesses liggen. De wereld van IT is enorm groot!

  • Ben concreet! Wat ik hiermee bedoel is dat het belangrijk is om concreet te weten wát je wilt in IT en waarom de IT een goede match is met jouw persoonlijkheid. Denk ook na over jouw aanrakingen met de IT. Dan bedoel ik niet alleen dat jij de router installeert voor je familie, maar juist welke specifieke aanrakingen jij al hebt gehad met de wereld van IT. Heb voorbeelden paraat zodat je jezelf kunt toelichten. Tenslotte is het belangrijk dat jij zelf een goed beeld hebt van wie jij bent. Waar liggen jouw krachten? En waar wil je, jezelf in ontwikkelen?

Don'ts

  • Zeg niet dat IT de toekomst is! Natuurlijk heb je hier helemaal gelijk in, maar dit is, net zoals een goedbetaalde baan en baangarantie, een extrinsieke motivatie. Wij zijn voornamelijk benieuwd naar jouw intrinsieke motivatie. Wat zijn persoonlijke redenen voor jou om te starten aan een IT carrière? Ben jij analytisch sterk? Of was jij als kind al geïnteresseerd in het uit elkaar halen van computers?

  • Regelmatig ontvangen wij cv’s in Word documenten. Doe dit niet! Los van het feit dat de lay-out kan verspringen is het veiliger en zorgvuldiger om jouw cv aan te leveren in een PDF.

Waar word jij echt blij van als recruiter?


Iemand die oprecht is over zijn kunnen en niet enkel een verkooppraatje houdt. Ik vind het tof om te zien als iemand enthousiast is over IT en dit kan overbrengen.

Wat minder gericht op recruitment, maar waar ik zelf wel heel blij van word is de vrijheid die Calco biedt. Er is altijd ruimte voor ontwikkeling en verbetering, waardoor iedereen binnen Calco zorg kan dragen voor een (nog) beter bedrijf!

Ben jij er klaar voor jouw sollicitatie op te sturen? Via deze link kom je bij de vacature en kun jij direct solliciteren op het IT traineeship.

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!