Homepage Blogs Waarom het stigma mij niet weerhield om de IT in te gaan

Waarom het stigma mij niet weerhield om de IT in te gaan

Jeroen Sluiter
|
2 minuten

Geef toe, heb jij niet ook een vooroordeel over IT? Als nieuwe IT'er in het vakgebied kan ik zeggen dat het allemaal reuze meevalt.
Ik neem je graag mee in mijn gedachtegangen!

Wat ik dacht

Vroeger dacht ik altijd dat de IT voor stoffige en saaie mensen was. Geen idee waarom eigenlijk. Ik had een bepaald vooroordeel. Een vriend van me vroeg al jaren waarom ik niet de IT in wilde. Ik had het bij mijn huidige baan wel gehad en was op zoek naar wat nieuws. Maar dat vooroordeel (en omdat ik dacht dat ik het niet zo goed kon) hield me tegen.

Wat me overhaalde

Toen kwam ik een advertentie van Calco tegen. Dat zag er wel iets anders uit dan mijn vooroordeel; vrolijke kleuren en jonge spontane gezichten. Ik besloot om toch maar eens een kijkje te nemen en te solliciteren. Eenmaal in het opleidingscentrum van Calco merkte ik dat het niet zo zwart-wit was als in mijn hoofd. Ik kwam terecht op een plek met veel leergierige en enthousiaste mensen. Ik had een geweldige tijd! Toch spookte de vraag in mijn hoofd hoe het zou zijn als je start bij de opdrachtgever.

Wat ik ondervond

Bam! Daar zit je dan. Werkend op een IT afdeling. Wat ik ervan vind? Toegegeven: ik zat er compleet naast. Mijn vooroordeel klopte voor geen meter. Er werken heel veel verschillende soorten mensen in mijn team. Van jong tot oud, van introvert tot extravert, van mensen die weloverwogen beslissingen maken op basis van data, tot impulsieve collega's die afgaan op gevoel. Superleuk en vooral super leerzaam om in zo’n diverse omgeving te werken. Het belangrijkste? Goede communicatie. Daardoor wordt iedereens mening gewaardeerd en gerespecteerd. Of je er nou al tien jaar werkt of net komt kijken. Voor mij, als nieuweling, geeft dit een veilig gevoel. Vanaf het begin zijn mensen bereid te helpen en kreeg ik het volste vertrouwen. Maak je een foutje? Geeft niks. We zoeken samen uit waar het fout ging zodat je ervan leert.

Klinkt best wel zoetsappig he? Is het misschien ook wel een beetje. Maar in mijn ogen is er geen betere manier om dingen snel te leren dan begrip en een beetje hulp. Stoffig en saai? Absoluut niet. Ik heb mijn vooroordeel aangepast en veranderd naar behulpzaam en belangstellend.

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!