Homepage Blogs Waarom is de switch naar IT een goede keuze?

Waarom is de switch naar IT een goede keuze?

Tessa Voswijk
|
2 minuten
Na mijn masteropleiding heb ik goed nagedacht over waar ik fulltime aan de slag wilde gaan. Je committeren aan een bezigheid wat het grootste deel van jouw week in beslag gaat nemen (hallo 40-urige werkweek 😉) is natuurlijk een super belangrijke beslissing. Ik realiseerde me dat ik helemaal niet werkzaam wilde worden in de richting waarvoor ik gestudeerd had. Maar wat dan wel?

Na lang research doen en goed naar mezelf luisteren naar wat ik nou écht leuk en belangrijk vind, heb ik uiteindelijk voor de IT gekozen. Ik zal hier een aantal redenen noemen waarom dit zeker het overwegen waard is.

Reden 1: de IT is belangrijk!


IT is misschien al wel het belangrijkste onderdeel van een bedrijf en dit wordt alleen maar meer en meer. Werk je op een Finance afdeling? De digitalisering van deze afdeling behoort waarschijnlijk tot een van de belangrijkste projecten. Werk je op een afdeling waar je je focust op de klantbeleving van jouw bedrijf? Ook dan komen er waarschijnlijk steeds meer IT’ers in je team die de website beheren, de app klantvriendelijk maken en de chatrobot laten werken. Kortom; IT zit in alle afdelingen van een bedrijf doordrongen en zelfs niet-IT afdelingen zijn al snakkend naar nieuwe IT collega’s.

Reden 2: de IT is een erg brede sector


De IT sector is super breed. Je kunt een developer worden die het grootste deel van de dag zit te coderen, maar je kunt ook een veel meer coördinerende projectmanagement rol hebben. Dat maakt deze sector zo tof! Daarnaast heb je – in mijn ervaring - ook echt de ruimte om te groeien naar de richting die jij wilt. IT blijft zich immers uitbreiden, dus je nog echt alle kanten op!

Reden 3: Salaris en zekerheid


Last but not least: laten we heel eerlijk zijn, een baan in de IT biedt over het algemeen een mooi salaris en zekerheid. Aangezien er een schaarste aan IT’ers heerst, betekent dit automatisch dat er mooie compensaties tegenover staan (mits je goed presteert uiteraard😉). Of je nou tester, developer, cloud engineer, product owner of een ander beroep in de IT bent, de vraag is enorm dus baanzekerheid gegarandeerd! Desalniettemin moet dit natuurlijk niet jouw motivatie zijn voor het vak. Zie het meer als een mooie bijkomstigheid!

Mocht je nou geïnteresseerd zijn en even willen bellen over de overstap naar de IT of wil je meer info over Calco: stuur me dan even een berichtje via LinkedIn zodat we verdere gegevens kunnen uitwisselen!

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!