Homepage Blogs Waarom werken bij een overheidsorganisatie zo tof is

Waarom werken bij een overheidsorganisatie zo tof is

Calco
|
2 minuten
Bij de overheid werken saai en stoffig? Nee joh! Alhoewel, dat stigma lijkt er te zijn... Maar het mooie aan stigma's is, dat je ze kan doorbreken. Bij de overheid werken ís namelijk helemaal niet saai en stoffig. Het is leerzaam, je draagt je steentje bij aan de ontwikkeling van Nederland en het biedt onwijs veel ontwikkelingsmogelijkheden. Wij helpen graag een handje mee aan het doorbreken van dit vooroordeel en hebben opgesomd waarom het juist een goede keus is om bij de overheid aan de slag te gaan.

1. Baanzekerheid

Allereerst biedt een baan in de overheid vaak baanzekerheid . Je ziet dat ambtenaren over het algemeen lang in dienst zijn bij de overheid en zowel werknemer als werkgever veel waarde hecht aan een langetermijnrelatie.


2. Stabiliteit

Een baan in de overheid biedt tegelijkertijd stabiliteit. De overheid zal namelijk nooit failliet gaan. De risico's zijn kleiner en de kans dat je je baan verliest daarmee ook!


3. Doorgroeimogelijkheden

Ten derde: doorgroeimogelijkheden in overvloed. Omdat er zoveel verschillende banen en afdelingen zijn binnen de overheid, is de kans groot dat jij kunt doorgroeien binnen het bedrijf.


4. Specialistische kennis

Er is veel specialistische kennis in huis. Doordat mensen langer in dienst zijn én doordat het een groot bedrijf is, valt er eigenlijk altijd wel wat te leren van jouw collega's. Nee, uitgeleerd raak je echt niet!

5. Impact maken

Jij kunt in jouw functie impact maken. Als je bij de overheid komt te werken, help je mee aan het verbeteren van Nederland: zo lever je een bijdrage aan een mooier, beter Nederland.


6. Non-profit

En daarmee komen we gelijk bij het volgende punt: overheidsinstanties zijn niet commercieel. Bij de overheid is targets halen niet de belangrijkste factor. Werken om een ander te helpen daarentegen wel. En wat geeft er meer voldoening dan dat?


7. Goede arbeidsvoorwaarden

En ook niet onbelangrijk: de arbeidsvoorwaarden zijn goed. Denk hierbij aan 36 uur per week werken (fulltime), een goedgevulde portemonnee en nog een leuke bijkomstigheid: veel vakantiedagen.

Overtuigd? Mooi! Naast dat we helpen met het doorbreken van het stigma, helpen we je namelijk ook graag verder om aan de slag te kunnen bij de overheid. Wij bieden een éénjarig IT traineeship aan waar je in 6 weken tijd intern (voornamelijk online) de basis van de IT leert, om vervolgens geplaatst te worden bij een overheidsorganisatie.
Benieuwd naar het IT traineeship Overheid? Bekijk hier de vacature: https://www.calco.nl/it-traineeship/it-traineeship-overheid

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!