• Binnen no time aan de slag bij top 200 opdrachtgevers
  • Enthousiaste collega’s
  • Bevrijd je talent in IT
  • Sta op, pak je kans, ga hard!
  • Ook zonder relevante studieachtergrond
  • Binnen no time aan de slag bij top 200 opdrachtgevers
  • Enthousiaste collega’s
  • Bevrijd je talent in IT
  • Sta op, pak je kans, ga hard!
  • Ook zonder relevante studieachtergrond

Wat leer je eigenlijk allemaal in het IT traineeship?

Jeroen Sluiter
2 minuten

Je wil het IT traineeship starten, leuk! Maar wat houdt het in en wat leer je precies in dit traject? Dat is natuurlijk per persoon verschillend. Wel kan ik jullie meenemen in wat ik tot nu toe heb geleerd in mijn rol als Software tester.

Bij Calco

Ik kwam binnen als IT groentje. Ik wist wel het een en ander van computers maar van development en software testen had ik geen kaas gegeten. Tijdens de eerste twee weken heb ik voornamelijk ontdekt wat mij binnen IT leuk leek, maar ook wat mij absoluut niet aansprak. Dat is namelijk ook een hoop waard! Na die twee weken begon het echte werk: certificaten behalen. Ik begon met een cursus Java (programmeren). Dat bleek een goede keus; ik mocht zelf een (fictieve) webshop maken voor een fotowinkel. Superleuk! De volgende was SQL. Dit ging voornamelijk over databases: hoe je ze opzet, aanpast, onderhoud en alle benodigdheden van dien. Pittig, maar goed te doen. Nu op inzet heb ik veel profijt van deze kennis. En toen? Aangezien het programmeergedeelte van de Java cursus me goed beviel, besloot ik een andere programmeertaal te leren: Python. Na de beginnerscursus te hebben gedaan had ik de smaak te pakken en wilde ik snel door naar de intermediate cursus.

Op Inzet

Tijd voor mijn inzetperiode! Een heel nieuw bedrijf, met (voor mij) nieuwe software, technieken, vakjargon en ga zo maar door. Het grootste project waar ik op studiegebied mee bezig ben is het ISTQB certificaat. Hier leer ik verschillende testtechnieken, hoe je goede testcases opzet en eigenlijk alle basiskennis om een goede tester te zijn. Naast dit ben ik ook bezig om het automatisch testen via Cypress mij eigen te maken. Cypress is een automatisch test framework waardoor je dingen die vaak getest moeten worden een stuk sneller kan laten testen. Superleuk om te doen en zeer goed voor de technische en creatieve knobbel! Naast deze twee hoofditems leer ik eigenlijk elke dag wel wat. Of het nou codestructuur van een developer is of tips die ik krijg vanuit de businesskant. Met een open blik kom je een heel eind en leer je ontzettend veel!