Homepage Blogs Zet de carrièrestap die jou gelukkig maakt

Zet de carrièrestap die jou gelukkig maakt

Maliha Mahmodi
|
3 minuten
Beginnen als jong professional op de arbeidsmarkt is een superbelangrijke stap in je leven. Ik geloof erin dat werken in een functie en een bedrijf wat je leuk vindt, leidt tot een gelukkig en succesvol leven met veel kansen om jezelf te ontwikkelen.

De grote stap in mijn carriere

Voor mij geldt dat ik in februari 2021 een grote stap heb gezet in mijn carrière, waarbij ik begon met het Finance & Control traineeship van Calco. Na een periode twee maanden met intensieve trainingen en lessen, mocht ik op inzet bij de Accounting and Finance afdeling bij ANWB. Inmiddels ben ik ruim een jaar verder en heb ik zoveel plezier in mijn werk! Naast de technische kennis van het vak, heb ik mijn persoonlijke vaardigheden verder ontwikkeld en mijn cv versterkt.

Dromen najagen

Ik heb deze kans echter niet zonder enige obstakels weten te bereiken. De weg naar een succesvolle stap in mijn carrière begon 7 jaar geleden, toen ik op mijn 18e Afghanistan, mijn land van herkomst, verliet wegens omstandigheden. Ik vluchtte naar Nederland waar ik vervolgens mijn leven weer opnieuw moest opbouwen. Ondanks alle moeilijkheden waar ik mee te maken heb gehad, wilde ik mijn dromen nooit opgeven. Sindsdien heb ik met veel doorzettingsvermogen en gedrevenheid harder gewerkt dan ooit om mijn dromen te kunnen najagen.


Een carrière in Nederland

Nadat ik in Nederland was gesetteld, mijn Nederlandse taal en kennis over de Nederlandse samenleving begreep en mijn studie International Business succesvol had afgerond, stond de volgende grote uitdaging op mij te wachten: een passende baan vinden!
Tijdens mijn zoektocht merkte ik dat veel vacatures vroegen om minimaal 1-2 jaar relevante werkervaring. “Hoe dan?” dacht ik. Ik begin pas net. Daarnaast begreep ik van veel functies niet wat het precies inhield. Hoe kon ik nou op basis van een korte functieomschrijving weten of deze functie bij mij zou passen? Toen ik het Finance & Control traineeship tegenkwam, besloot ik hier mijn werkcarrière mee te beginnen.


Het Finance & Control traineeship van Calco

Voor mij heeft het traineeship veel voordelen: ik heb geleerd wat bepaalde functies binnen Finance inhouden, ik heb een brede kennis opgebouwd in diverse IT tools die ik veel gebruik voor mij huidige werk en ik weet wat ik kan verwachten als young professional op de arbeidsmarkt. Het meest interessante leerpunt voor mij was eigenlijk de denkwijze. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd om mijn eigen vaardigheden en wensen beter te herkennen en mijn zelfvertrouwen te vergroten.


Op inzet bij ANWB

Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens de opleidingsperiode, maar de echte leer en groei van het traject begon op de eerste dag van mijn inzet bij ANWB. Naast alle opgedane werkervaring door opdrachten, kan ik ook de soft skills die ik heb geleerd toepassen in praktijk. Daarnaast heb ik maandelijks een gesprek met mijn fieldmanager van Calco waarbij we verschillende onderwerpen bespreken zoals mijn werkzaamheden, de uitdagingen, mijn behoeftes en mijn doelen. Samen bepalen we een stappenplan zodat ik blijf groeien in mijn rol als Finance professional. Dus ja, ik kan stellen dat deze carrièrestap ervoor heeft gezorgd dat ik gelukkig ben!

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!