Homepage Blogs Interview met opdrachtgever Achmea

Interview met opdrachtgever Achmea

Calco & Reinier Voost
|
5 minuten

Geïnterviewde:

Interview met Reinier Voost, Manager IT Build Leven/Scrummaster van Achmea, waarin hij zijn ervaringen deelt over de samenwerking met Calco.

Hoe ben je bij Calco terecht gekomen? Wat heeft ervoor gezorgd dat je graag een samenwerking met ons aanging?


“Ik had vaker vacatures openstaan waar ik niet de juiste mensen voor kon vinden. Daarom besloot ik om mensen zelf op te gaan leiden. Maar het risico van zelf iemand aannemen op eigen contract, is dat je niet weet of iemand het werk aan kan en of er een match is. Wel zit je vervolgens voor een bepaalde tijd aan iemand vast.

Collega’s van andere afdelingen bij Achmea vertelden mij dat zij samenwerkten met Calco. Ik hoorde dat zij gemotiveerde trainees de kans geven om zonder IT ervaring, toch een IT carrière op te bouwen. Je hebt hierbij te maken met een flexibele schil, wat betekent dat je niet direct aan iemand vast zit. Dat klonk voor mij als de ideale oplossing!

Ik heb nu twee trainees van Calco in mijn team en beide zijn hartstikke gemotiveerd en dankbaar dat zij een mogelijkheid krijgen om de switch te maken naar een andere sector. Dit maakt hen heel enthousiaste, leergierige en loyale medewerkers.”


Hoe is het contact met Calco, kijkend van de start van de samenwerking tot het heden?


“Ik kwam in contact met de Accountmanager, waaraan ik uitlegde naar wat voor persoon ik op zoek was. Al vrij snel kwam zij met kandidaten. De eerste met wie wij een gesprek hadden, was gelijk degene voor wie wij zijn gegaan! Naast haar gedrevenheid en motivatie is het een fijne bijkomstigheid dat zij een jonge dame is, wat binnen ons team zorgt voor meer diversiteit. De afdeling is namelijk grotendeels gevuld met mannelijke veertigers en vijftigers.

Verder is het contact met Calco altijd warm geweest. Het is persoonlijk en er wordt goed samengewerkt. Er werd geluisterd naar de wens en duidelijk gecommuniceerd. Zo heb ik ook een keer een lastig in te vullen vacature open gehad, maar kreeg ik terug dat dit profiel niet haalbaar was voor Calco. Ik zie dat als iets transparants. Er wordt niet gewoon maar ‘ja’ gezegd. Natuurlijk was het voor mij jammer dat dit niet lukte, maar de eerlijkheid heeft voor mij het samenwerkingsgevoel versterkt.”


Worden werkzaamheden snel opgepakt door de trainee bij jullie in het team?


“Ze is razendsnel! We hadden haar op een nieuw project rondom MachineLearning gezet en het meest opvallende was dat zij heel snel alles oppakte. Zo snel dat zij meer tijd over had dan de rest, dus heeft zij mij ook nog ondersteund op andere projecten. Ze werkt heel goed en heel snel. Ze heeft een achtergrond in de muziek, maar ze is een groot IT talent.”


De trainee heeft Muziekwetenschappen gestudeerd en heeft bij Calco in twee maanden IT kennis opgedaan. Wat waren je verwachtingen?


“Het Test-vak is ideaal om in de praktijk IT ervaring op te doen, omdat dit iets is wat goed te leren valt. Daarom leek mij dit een goede rol om iemand op te leiden. Maar het blijft spannend want je weet niet hoe het uitpakt. Dat is een voordeel van Calco, want als het niet lukt, kun je afscheid van iemand nemen. Maar als het wel goed uitpakt, krijg je er een jong en gemotiveerd teamlid bij, die snel leert en gedreven is om iets goed te doen. De trainee die bij ons startte, bleek een daadwerkelijk talent te zijn. Ze is meegedraaid in het talentprogramma van Achmea. Ik zie haar over een paar jaar best rondlopen als Ontwikkelaar.”


Merk je nu dat de trainee een andere achtergrond heeft dan IT?


“Nee. Sterker nog, zij is als een vis in het water bij ons in het team. Ze werd snel in het team betrokken, ondanks dat het voor haar best spannend kan zijn om in een ervaren IT team terecht te komen. Het is heel verfrissend. Nu zij er even zit merk je zelfs dat mensen bij haar aankloppen over bepaalde vraagstukken.

Ook bij de andere trainee die vanuit Calco komt, merk ik daar niets van.”

Brengen zij echt een frisse blik in het team?


“Niet per se het spuien van frisse ideeën, maar ze zijn erg gemotiveerd, doen hun werk goed en denken mee met de organisatie. Nu denk ik dat het ook niet zo in hun karakter zit om ideeën nu al uitgebreid te gaan uitwerken. Maar ze staan altijd open voor nieuwe ideeën en werken graag mee.

Ook zal dit afhankelijk zijn van de omgeving. Als jij net begint aan een nieuw en pittig project, ga je toch minder snel zeggen dat het anders moet.”

Zijn de trainees een toegevoegde waarde aan het team?


“Ja, zeker. De trainee die wij als eerst hadden aangenomen is echt een talent. Zij heeft aan alle kanten haar waarde bewezen. Ook op het gebied van MachineLearning. Ze kan goed meegaan in alle trajecten waar ze op wordt gezet. De andere trainee is ook een toegevoegde waarde, maar haar traject was meer uitdagend, waardoor het niet te vergelijken is met het andere verhaal.

Daarnaast zijn het natuurlijk beide junioren in het vak. Wij hebben ervoor gekozen om jonge mensen aan te nemen en mee te laten draaien op onze afdeling. Natuurlijk is het anders dan wanneer je iemand laat starten met jaren ervaring. Maar een kracht van jonge mensen, en specifiek van trainees van Calco is de loyaliteit van de medewerkers. Ze hebben gekozen voor een carrièreswitch en krijgen een kans om zich te ontwikkelen bij een grote organisatie. Dit zie je heel erg terug in de motivatie van de trainees. Zij zijn loyaal naar het bedrijf en zullen niet snel overstappen naar een ander bedrijf. Ze laten echt waardering zien. Dit is voor het bouwen van een team natuurlijk heel prettig.”


Zou je nog een keer voor een trainee kiezen van Calco?

“Ik heb alweer de aanvraag uitgezet! We gaan een nieuw team oprichten.”


Wat is de meest succesvolle case van een Calco trainee?

“Ik denk dat de case van onze eerste trainee een mooi succesverhaal is. Zij kwam hier binnen als trainee met weinig ervaring en binnen een jaar tijd is zij heel belangrijk geworden voor het team. Daarnaast draaide zij mee in het Talent Programma van Achmea, waarbij de directie dus meekijkt waar deze personen nog meer voor ingezet kunnen worden binnen het bedrijf. Zij is wel het grootste succesverhaal van alle mensen die ik ooit heb aangenomen. Echt een pareltje!”

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!