• Binnen no time aan de slag bij top 200 opdrachtgevers
  • Enthousiaste collega’s
  • Bevrijd je talent in IT
  • Sta op, pak je kans, ga hard!
  • Ook zonder relevante studieachtergrond
  • Binnen no time aan de slag bij top 200 opdrachtgevers
  • Enthousiaste collega’s
  • Bevrijd je talent in IT
  • Sta op, pak je kans, ga hard!
  • Ook zonder relevante studieachtergrond

"Hier vond ik mijn grootste interesse: Business IT"

Rudolf Flinterman Business IT trainee

Hey, ik ben Rudolf Flinterman en ik ben begin september 2023 begonnen bij Calco. In een wereld waar technologie voortdurend aan het ontwikkelen is, ben ik op zoek gegaan naar mijn plek in de IT. Op die manier leerde ik Calco kennen. Mijn reis hier begon met een intensieve tweeweekse Crash Course, waar ik samen met 11 andere gedreven personen de kans kreeg om alles binnen de IT te verkennen.

Sfeer

De sfeer was erg goed tijdens de Crash Course en we kregen als groep snel een hechte band. Met 12 personen is de karakteristieke diversiteit erg groot, maar ondanks deze verschillen – misschien wel juist dankzij? – was het contact erg fijn en de resulterende onderlinge band erg sterk! Mede omdat er tijdens de Crash Course niet alleen naar technische vaardigheden en affiniteit gekeken werd, maar ook naar persoonlijke ontwikkeling, de soft skills.

Inzichten

De Crash Course bij Calco gaf mij duidelijke inzichten. Gedurende deze twee weken kregen we de kans verschillende kanten van de IT echt te leren kennen en hier vond ik mijn grootste interesse: business IT. Ik was met het idee dat dit mijn passie zou kunnen zijn naar Calco gekomen en kreeg dit tijdens de Crash Course bevestigd. De business IT wil ik het liefst opzoeken om technologische toepassingen op zakelijke problemen los te laten om de efficiëntie van een team, afdeling of bedrijf te vergroten.

Naast dat ik deze interesse in business IT bevestigde, bracht de Crash Course mij het inzicht dat ik ook de technischere kant van IT zowel leuk als interessant vind. SQL, programmeren en automatiseren bevielen mij en om uitgedaagd te worden ben ik mij in PowerShell gaan verdiepen. Dit deed ik om me te bekwamen op het technisch vlak en om in staat te zijn het technische echt te begrijpen, mocht ik bijvoorbeeld in een brugfunctie in de IT komen te werken.

Ondersteuning

Mijn reis bij Calco heeft me niet alleen een duidelijk carrière pad geboden, maar ook de mogelijkheid om te groeien als professional. De ondersteuning en begeleiding die ik de afgelopen twee maanden heb ontvangen, en die ik in de toekomst tijdens mijn detachering zal blijven ontvangen, zijn goed en stellen me in staat om met zelfvertrouwen mijn loopbaan voort te zetten. Deze reis is nog maar net begonnen en ik kijk uit naar wat de toekomst gaat brengen terwijl ik mijn weg in de IT vervolg!