• Binnen no time aan de slag bij top 200 opdrachtgevers
  • Enthousiaste collega’s
  • Bevrijd je talent in IT
  • Sta op, pak je kans, ga hard!
  • Ook zonder relevante studieachtergrond
  • Binnen no time aan de slag bij top 200 opdrachtgevers
  • Enthousiaste collega’s
  • Bevrijd je talent in IT
  • Sta op, pak je kans, ga hard!
  • Ook zonder relevante studieachtergrond

"Al vanaf de pubertijd ben ik geïnteresseerd in IT"

Ifran Fatehmahomed IT trainee

Even voorstellen...

“Ik ben Ifran Fatehmahomed. Ik ben 32 jaar en via Calco ingezet bij de Rabobank. In eerste instantie als ops engineer, maar sinds twee weken ben ik ook security specialist én authorization specialist. Heel leuk allemaal! Ja, ik ga echt met een lach op mijn gezicht naar werk.

Ik heb ongeveer 10 jaar als ZZP'er gewerkt als webdesigner en vervolgens maakte ik de stap naar muziekproducer. In beide functies merkte ik dat het technische gedeelte mij het meest aansprak. Toen ik Calco tegenkwam, wist ik: ik wil mij meer richten op IT.”

Hoe wist jij dat IT bij je past?

“Al vanaf de pubertijd ben ik geïnteresseerd in IT. Het begon allemaal met de eerste pc die wij thuis hadden. Ik vond dat geweldig! En toen we internet kregen werd de wereld nog groter voor mij.

Mijn oudere broer ging Informatica studeren en daardoor raakte ik al meer in contact met het vak. Ik zag de opdrachten die hij moest maken en ik las stiekem zijn studieboeken door en daardoor groeide mijn interesse in IT alleen maar meer. Maar ook op latere leeftijd was ik altijd de persoon waar mensen naartoe kwamen als zij problemen hadden met hun computer.

Mijn kennis is ook wel verbreed door praktische redenen. Mijn harde schijf ging stuk en mijn computer deed het niet meer. Ik wilde dit oplossen maar in de winkel bleek dit ontzettend duur te zijn. Ik ben gaan googelen en dacht bij mijzelf: ik ga dit zelf proberen. Gelukkig is mijn computer niet ontploft, het is gelukt! Dit gaf zo'n kick dat ik dit soort dingen steeds vaker deed. Daarnaast ben ik heel nieuwsgierig en pluis ik graag dingen uit. Dus ja, toen dacht ik wel: IT hoort bij mij.”

Waarom koos jij voor Calco?

“Calco tikte voor mij elke box aan: het paste precies bij waar ik naar op zoek was. Ik kon zonder echte ervaring aan de slag in de IT en kreeg de kans te ontdekken welke richting het beste bij mij past. Ik kreeg salaris vanaf het begin – en dus meteen een stukje stabiliteit - en ik kon veel certificaten halen.
Dit waren voor mij wel de grootste beweegreden omdat ik dit graag wilde uitvogelen voor mezelf. Je krijgt hierin heel veel ruimte, dat is fijn.

Ik kan dan ook volmondig zeggen dat ik heel erg blij ben met deze keuze. Het heeft mijn leven zo veranderd! Ik denk dat er veel mensen zijn die zich - net als ik voorheen - veilig voelen in hun huidige werk- of studiesituatie, maar zich er eigenlijk nog niet bewust van zijn dat ze meer willen. Door met anderen te praten ontdek je waar je echt gelukkig van wordt en wat de opties zijn. Ga dit doen mensen! Want het opent zoveel deuren en ik gun iedereen zoveel werkplezier als ik.”

Wat heb je geleerd op soft skill gebied?

“Ik heb mezelf veel beter leren kennen. Wat mijn kwaliteiten zijn en hoe ik die daadwerkelijk kan inzetten. Maar ook de bewustwording van wat mijn aandachtspunten zijn en hoe ik hiermee aan de slag kon gaan. Dus het heeft mij veel inzicht in mezelf gegeven, maar ook veel controle over bijvoorbeeld mijn lichaamshouding of mijn taalgebruik. Veel dingen die ik in mijn privéleven ook kan meenemen. Echt skills for life.”

Hoe vind je de sfeer bij Calco?

“Heel goed! Iedereen is heel open en sociaal. We hebben een groep met een Teams-chat waar veel in gekletst wordt. Ook plannen we in ieder geval maandelijks een meeting in met z’n allen om bij te praten. Binnenkort gaan we gezellig borrelen. Het contact onderling is heel fijn. ”

Ben je weleens onzeker in je rol?

“Ja, er zijn wel eens momenten geweest. Het is toch spannend: als trainee bij zo'n top 200 bedrijf werken. Maar de feedback die ik van mijn collega's krijg, geeft mij zoveel zelfvertrouwen en motivatie! Wel denk ik dat het belangrijk is om je uit te spreken als je ergens onzeker over bent. Zo kunnen je collega's je namelijk helpen. Calco heeft mij op soft skill gebied de tools gegeven die ik nodig had om mij zo goed mogelijk neer te zetten op de werkvloer.”

Hoe maak jij impact bij jouw opdrachtgever?

“Bij Calco wordt er gekeken naar wat jouw persoonlijke talent is. Je leert wat je kwaliteiten zijn en hoe je deze het beste kunt inzetten. Zelf ben ik heel nieuwsgierig en leergierig. Ik denk dat ik daarmee ook echt waarde toevoeg aan het team. Ik stel vragen en dit zet mijn collega's ook aan het denken.”