• Binnen no time aan de slag bij top 200 opdrachtgevers
 • Enthousiaste collega’s
 • Bevrijd je talent in IT
 • Sta op, pak je kans, ga hard!
 • Ook zonder relevante studieachtergrond
 • Binnen no time aan de slag bij top 200 opdrachtgevers
 • Enthousiaste collega’s
 • Bevrijd je talent in IT
 • Sta op, pak je kans, ga hard!
 • Ook zonder relevante studieachtergrond

Het zijn onze trainees die grenzen verleggen

Ben je klaar voor IT-talent?

Jij zoekt talent

Wij hebben ze in huis
Calco is al ruim 20 jaar partner in “strategic sourcing”. De wereld van IT verandert razendsnel, dit brengt kansen en uitdagingen met zich mee. Wij merken dat de vraag naar T-shaped IT’ers toeneemt, de benodigde skills continu veranderen en de markt krap is. De juiste mensen aantrekken is dan ook lastig. Calco weet in no-time deze mensen te vinden, sterker nog, wij hebben ze al in huis. Laat strategic sourcing maar aan ons over. Dan kan jij je richten op wat er echt toe doet: het runnen van je business.0+
Succesvolle trainees
0%
stapt over naar opdrachtgever
0%
werkt er na 5 jaar nog

IT-talent dat er zin in heeft

Nieuwsgierig talent met een frisse blik. Zo kan je onze IT-talenten wel omschrijven. Al doe je ze dan nog te kort, ze hebben zoveel meer in hun mars. Calco heeft een geheel eigen wijze ontwikkeld om ambitieuze professionals met een HBO of WO-achtergrond een carrière in IT te bieden. Ongeacht hun studieachtergrond, iedereen is welkom. We stellen wel hoge eisen. Twee cruciale vaardigheden? Leer- en verandervermogen. Want in het snel veranderende landschap van IT is aanpassingsvermogen essentieel.Dit is waar we goed in zijn

en door onze klanten wordt gewaardeerd

 • Snel starten Vandaag de vraag, morgen een talent in huis. We hebben altijd een groep beschikbare trainees die direct kunnen starten bij jouw organisatie, getraind en wel.
 • Soft Skills zijn leidend De juiste motivatie, attitude en leergierigheid? Hier werven wij op. We kijken echt naar de persoon en waarin ze kunnen groeien binnen je organisatie.
 • Continue coaching De volledige twee jaar begeleiden wij de trainees intensief in hun ontwikkeling. Zo groeien zij razendsnel naar de IT’er die jij nodig hebt.

Onze werkwijze

In twee jaar tijd stomen wij talent klaar voor de wereld van IT. Trainees starten met een intensieve training van twee weken, gevolgd door het Next Level Program. Ronden ze dit succesvol af? Dan zij ze klaar om op inzet te gaan. Ze groeien dan in jouw organisatie – in zo’n 22 maanden - door tot volwaardig teamlid. Ondertussen blijft Calco ze persoonlijk ondersteunen met coachsessies, online training programma’s en terugkomdagen.

Na het traineeship zijn zij doorgegroeid tot Medior IT-professional, met een rugzak vol essentiële skills. De hard skills geleerd op inzet, de soft skills bij ons. Zo bouwen we samen aan de T-shaped IT’er van de toekomst!
Zo helpt Calco jou

 • Matching voor je team

  We kijken naar het type mens dat nodig is in het team. Welke kennis, skills en kwaliteiten ontbreken? Maar ook drijfveren, motivatie en ambitie zijn belangrijk. Daar matchen we op.

 • Werving van IT talent

  Met trainees werf je het talent van de toekomst. Gedurende twee jaar begeleid je een trainee tot volwaardig teamlid, precies zoals jij nodig hebt.

 • Op zoek naar de juiste mindset

  Studieachtergrond, geslacht of huidskleur zijn voor ons niet van belang. Wij kijken naar intrinsieke motivatie, talent en leergierigheid. De wil om te winnen, dat brengt je verder.

 • Kennis en kunde in-house houden

  Externe inhuur is fijn op de korte termijn, maar het liefst bouw je aan een solide team. Calco’ers ontwikkelen zich op je afdeling en worden na 24 maanden kosteloos overgenomen. Zo behoud je kennis, kunde en gezelligheid op de werkvloer.

 • Een oplossing voor vergrijzing

  Nederland vergrijst, zo ook de IT-branche. Naast de uitstroom van oudgedienden zit de branche ook nog eens in een groeiversnelling. Er is dus veel fris talent nodig, voor vandaag en morgen. Wij hebben ze in huis!

Matching voor je team
Werving van IT talent
Op zoek naar de juiste mindset
Kennis en kunde in-house houden
Een oplossing voor vergrijzing

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op met een van onze accountmanagers. Dat gaat net even makkelijker.

Veelgestelde vragen

Waar in Nederland kunnen wij trainees inzetten?
Door heel Nederland. Onze trainees komen ook vanuit het hele land. Het merendeel van onze opdrachtgevers is gevestigd op centrale locaties in Nederland; in de Randstad en het Oosten van Nederland. Desalniettemin zetten wij ook mensen (ver) buiten de Randstad in.
Hoe zorgt Calco ervoor dat het opleidingsaanbod up-to-date is?
Al heel wat jaren zijn onze trainees op inzet bij verschillende soorten opdrachtgevers in verschillende branches, met vele verschillende innovaties in elk van de sectoren. Hierdoor zijn wij als één van de eersten op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en verwerken dit continu in ons opleidingsprogramma.
Op wat voor soort functies kunnen de trainees worden ingezet?
Door het brede trainingsaanbod in ons opleidingscentrum zijn wij in staat om op maat specifieke trajecten te maken. Of je nu op zoek bent naar IT personeel voor bijvoorbeeld de ontwikkeling van databases en netwerken, het beheer en onderhoud van applicaties of juist meer naar business analisten, Scrummasters of PMO’ers. Eigenlijk kan Calco elke rol vervullen.
Kunnen trainees na de eerste opleidingsperiode nog gebruikmaken van de Calco opleidingsmogelijkheden?
Wij vinden het belangrijk dat onze trainees zich - gedurende het hele traject - kunnen ontwikkelen van junior naar medior IT-er of Finance professional. Ze hebben daarom de gehele periode de mogelijkheid om gebruik te maken van ons interne opleidingscentrum waar wij trainingen aanbieden op zowel inhoudelijk niveau als op het gebied van soft skills. Daarnaast kunnen onze trainees ten alle tijde gebruik maken van ons online 360Learning Platform.
Bij heel specifieke wensen vanuit de opdrachtgever bieden wij, in overleg met de opdrachtgever, ook (erkende) trainingen buiten ons eigen opleidingscentrum aan.

Nice to e-meet you!

Plan zelf een kennismaking in. Dan spreken we elkaar snel via Teams. Tot dan!